
چگونه با نوزاد خود سفر کنیم
اگر به خریداری بلیط هواپیما و سفر به مناطق مختلف علاقه زیادی داشته باشید و درعینحال بهتازگی صاحب یک فرزند شده و یا دارای نوزاد زیر دو سال هستید، حتماً فکر اینکه چگونه با نوزاد خود سفر کرده و یا چگونه از او در طول سفر مراقبت کنید، شما را درگیر کرده باشد. البته رفتن به یک سفر هوایی به همراه نوزاد، میتواند کاری بسیار چالشبرانگیز و دشوار باشد، به همین دلیل در این مطلب سعی داریم تا در مورد چگونگی انجام مسافرت با نوزاد و کارهایی که باید در حین سفر با هواپیما و یا قبل و بعد آن انجام دهید، صحبت کنیم و نکاتی را در همین مورد برای شما بازگو کنیم.

پس اگر دارای نوزاد زیر دو سال هستید و قصد خریداری بلیط هواپیما و رفتن به سفر هوایی را دارید، بهتر است تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید.
مسافرت به همراه یک نوزاد یا کودک زیر دو سال برای هر خانوادهای، میتواند یک چالش بزرگ باشد، مخصوصاً اگر بلیط هواپیما خریداری کرده و قصد انجام دادن سفر هوایی را داشته باشید. این مسئله نیازمند تدارکات فراوان میباشد تا اطمینان حاصل کنید که نهتنها نوزاد شما راحت بوده بلکه در طول سفر و پس از پرواز نیز از امنیت کامل برخوردار خواهد بود.
فهرست مطالب موجود در این مقاله
برنامهریزی سفر

با توجه به اینکه این روزها بیشتر خرید بلیط هواپیما بهصورت آنلاین انجام میشود، پس بهتر است که شما مستقیماً با ایرلاین موردنظرتان تماس گرفته و تمامی اطلاعات لازم را در مورد پروازتان به دست آورید. موارد زیر از نکاتی است که باید به آنها توجه کنید.
– زمانی که رزرو بلیط هواپیما خود را انجام میدهید، سن تمامی مسافران را در اختیار ایرلاین گذاشته و از محدودیتها و قوانین احتمالی ایرلاین که باید از آنها باخبر باشید، اطلاع یابید. برای مثال بعضی از ایرلاینها به کودکانی که کمتر از دو هفته از تولد آنها میگذرد، اجازه پرواز نداده و برخی دیگر، برای کالسکه بچه، هزینه بار اضافی دریافت میکنند.
– همیشه ردیف صندلی جلویی را رزرو کرده و یک گهواره سبدی نیز درخواست کنید.
– هرچند برای نوزادان بزرگتر، بهتر است که از رزرو ردیف جلویی اجتناب کنید، جایی که مکان مناسبی برای قرار دادن اسباببازیها و وسایل ضروری نوزادتان، وجود نخواهد داشت.
– سعی کنید تا از رزرو بلیط هواپیما در زمان خواب معمول نوزادتان اجتناب کنید، مخصوصاً در پروازهای بلندمدت، از جایی که مسافرت هوایی میتواند برخی اوقات کودکان را بیدار نگه داشته و سروصدای آنها را در بیاورد.

– اگر به خارج از کشور سفر میکنید، واکسیناسیون صحیح نوزاد خود را با یک پزشک متخصص اطفال چک کنید. شما میتوانید برداشتی کلی از واکسیناسیون موردنیاز برای کشور مقصد خود را از طریق سایت آنلاین سلامتی مسافر (Travel Health Portal) که توسط مراکز کنترل و جلوگیری از بیماریها ارائه میشود، دریافت کنید.
– شما همچنین باید از یک متخصص اطفال درخواست کنید تا نوزاد شما را به خاطر عفونت گوش و یا هر مریضی دیگری که ممکن است با سفر هوایی شما تداخل ایجاد کند، چک نماید. اگر میخواهید به همراه خود داروی مسکن نوزاد را ببرید (مخصوصاً اگر نوزاد شما در حال دنداندرآوردن باشد)، از یک متخصص اطفال مشورت بگیرید.
بار خود را چگونه بسته و به همراه خود چه چیزی بیاوریم؟

انتخاب بار همراه مناسب، هنگام مسافرت با نوزاد میتواند کمک بسیاری را برای شما در حین پرواز مهیا سازد. اطمینان حاصل کنید که کیف همراه شما، بهراحتی قابلحمل بوده و محدودیتهای بار همراه ایرلاین را رد نکند. زمانی که بار خود را میبندید، از آوردن ملزومات اضافی اطمینان حاصل کنید.
وسایلی که باید از آوردن آن اطمینان حاصل کنید، شامل موارد زیر میشود:
– پوشاک و تشک مخصوص عوض کردن پوشک
– پتوی مخصوص نوزاد
– شیر خشک پودر شده و از قبل اندازهگیری شده در کیسههای مجزا
– پیشبند بچه و لباس اضافی برای نوزادتان
– دستمال مرطوب
– کیسههای پلاستیکی خالی برای دستمالهای استفادهشده و یا پوشاک بچه
– پستانک و یا شیشه شیر بچه اضافی
– تعداد زیادی از اسباببازیهای بیصدا که برای مسافرین دیگر مزاحمت ایجاد نکند
– یک بطری کوچک از ضدعفونیکننده دست بدون آب
– داروی نوزاد که در یک بسته زیپدار جدا قرار داده شده و دسترسی به آن آسان میباشد
– یک جعبه کمکهای اولیه کوچک به همراه بانداژ
– و در آخر، بار همراه خود را چک کنید تا وزن آن زیاد سنگین نباشد.
در فرودگاه

زمانی که بلیط هواپیما تهیه کرده و با نوزاد سفر میکنید، اولین قانون این است که بسیار زودتر از موعد مقرر در فرودگاه حاضر باشید. حتی اگر تمامی کارهای موردنظر و مربوط به سفر خود را انجام داده باشید، ممکن است پرواز شما دچار تأخیر و یا مورد دیگری باشد؛ اما اگر زودتر به فرودگاه بروید، شما و نوزادتان استرس کمتری را متحمل خواهید شد.
نکاتی که رعایت آنها میتواند کمکحال شما باشد، در ادامه آورده شده است:
– زمانی که چک-این خود را انجام میدهید، به ملازم پیشخوان ایرلاین موردنظر بگویید که شما به همراه یک نوزاد سفر میکنید و او را از داشتن یک کالسکه همراه و یا صندلی مخصوص بچه آگاه کنید.
– پوشاک بچه خود را سریعاً قبل از سوارشدن به هواپیما عوض کنید.
– از غذا دادن به نوزاد خود قبل از سوارشدن به هواپیما خودداری کنید. اگر این کار را انجام ندهید، نوزاد شما ممکن است بخوابد و در طول سوارشدن به هواپیما و یا وضعیتهای نامناسب دیگر بیدار شده و گریه کند.
– آوردن کالسکه و چک کردن آن در گیت پرواز را در نظر بگیرید، با این کار پس از خروج از هواپیما و پایان سفر کالسکه نوزاد شما، در دسترستان خواهد بود.
در طول پرواز

حتی در بهترین شرایط، اگر در محیطهای جدید و پرسروصدا قرار بگیرید، یک نوزاد شاداب میتواند به یک نوزاد گریان و پرسروصدا تبدیل شود. سعی کنید خونسردی خود را حفظ کنید. در بیشتر موارد اگر وضعیت دشوار خود را به مسافرین همراه خود توضیح دهید و حتی از آنها معذرتخواهی کنید، آنها شما را درک کرده و به شما کمک نیز خواهند کرد اما جوری رفتار کنید که انگار آنها در هواپیما نیستند، ممکن است وضعیت برای شما سختتر شود.
نکات کمکی دیگر:
– برای اینکه نوزاد شما خود را با تغییرات فشار در کابین هواپیما وفق دهد، او را به قورت دادن تشویق کنید. این کار را میتوانید با غذا دادن به او و یا با یک پستانک انجام دهید.
– پرواز در هواپیما میتواند باعث کم شدن آب بدن شود، وضعیتی که در نوزادان بسیار سریعتر از بزرگسالان روی میدهد. به همین خاطر بهتر است از آوردن آب کافی و غذا دادن او اطمینان حاصل کنید.
– عوض کردن پوشاک هنگام پرواز میتواند، چالشبرانگیز و دشوار باشد. برخی از هواپیماها دارای میز مخصوص تعویض پوشاک هستند اما این میزها برای نوزادان بزرگتر بسیار کوچک هستند. اگر در این مورد شک دارید با مهماندار هواپیما صحبت کنید تا آنها فضای مناسبی را برای تعویض پوشاک نوزادتان، در اختیارتان بگذارند.
– مهمانداران هواپیما از گرم کردن بطری غذای کودکانتان بسیار خشنود بوده و به شما کمک خواهند کرد. هرچند بهتر است سیستم گرم کردن را چک کنید، زیرا این سیستمها اغلب مایعها را بسیار داغ میکنند.

– درحالیکه فیلترهای سیستم تهویه هوا اغلب هوای داخل کابین را ضدعفونی و تمیز نگه میدارند، بهتر است از نزدیک شدن به افرادی که مریض به نظر میرسند و سرفه میکنند، اجتناب کنید. اغلب دستان خود را شسته و یا با استفاده از دستمالکاغذی آنها را پاک کنید.
– اگر مجبور نباشید، از عجله کردن در هنگام خروج از هواپیما اجتناب کنید. با این کار در صفهای طولانی قرار نخواهید گرفت و نوزاد شما اذیت نخواهد شد.
تصویر 16
اگر به موارد گفتهشده در بالا توجه کرده و به نکات گفتهشده عمل کنید، بهراحتی خواهید توانست به همراه نوزاد خود یک سفر عالی را تجربه کنید. پس اگر قصد خریداری بلیط هواپیما را دارید و دارای نوزاد هستید، نگرانی را کنار بگذارید و با تهیه بلیط هواپیما آماده انجام دادن یک سفر خاطرهانگیز به همراه نوزاد تازه متولدشده خود شوید.
برای خرید بلیط هواپیما و رزرو پرواز خارجی بهترین پیشنهاد ما به شما نصب اپلیکیشن سفرستان میباشد. در اپلیکیشن خرید بلیط هواپیما سفرستان به صورت روزانه تخفیفهای ویژه روی مسیرهای خارجی وجود دارد که شما میتوانید با نصب و ثبت نام در این اپلیکیشن، از این امکانات ویژه و برخی ویژگیهای دیگر بهرهمند شوید.